Nieuws!


Op deze pagina kunt u het laatste nieuws bekijken


 

Het eerstvolgende examen zal op 22 april a.s. zijn. 

locatie is De Hilt in Eemnes, aanvang om 13:00

 


Cursus kattengenetica van het NOK 2017

In de kattenbladen en op internet is een enorme hoeveelheid informatie over de genetica bij katten te vinden. Het probleem hierbij is echter dat het vaak moeilijk te begrijpen is wanneer men nog niet over een zekere basiskennis beschikt. Voor zover deze basisinformatie in geschreven vorm beschikbaar is valt het meestal niet mee om die zich al lezend eigen te maken. Een mondelinge uitleg en de mogelijkheid om vragen te stellen of iets op een net andere manier nog eens uitgelegd te krijgen maakt het allemaal veel eenvoudiger. 

De door het NOK georganiseerde cursus ‘kattengenetica’ biedt deze mondelinge uitleg en de mogelijkheid om vragen te stellen. U zult merken dat het daarna een stuk eenvoudiger is uw kennis met behulp van andere bronnen uit te bouwen. 

 

Op de eerste avond worden alle basisbegrippen (chromosomen en genen, mitose en meiose, recessief en dominant) besproken en wordt de vererving van de kleuren zwart en rood en alle daarvan afgeleide kleuren behandeld.

Op de tweede avond komen agoeti, tabby, zilver en golden aan bod: Hoe is de vererving en hoe kijkt de keurmeester er tegenaan?

De derde avond worden de albinoreeks (volledig gekleurd, Siamese, Burmese en Tonkanese aftekening), piebold spotting en wit behandeld en is er een korte bespreking van enkele erfelijke afwijkingen bij katten.

De vierde avond wordt besteed aan stamboomlezen en worden de verschillende foksystemen  (met de voor- en nadelen van lijnteelt en inteelt) behandeld.


 

Kosten voor vier avonden inclusief de materialen€ 120,-.

U kunt zich opgeven via formulieren en dan aanmelden geneticacurus.

Locatie is in De Hilt in Eemnes

De exacte data wordt nog bekend gemaakt.