Nieuws!

Welkom op de vernieuwde website van het NOK! 
Er zijn nog steeds werkzaamheden gaande dus we hopen dat u wat geduld heeft hiermee.


Vr. Groet
NOK 

De cursus is verzet naar 22 en 29 september, 6 en 13 oktober. 

 

  

BASISCURSUS KATTENGENETICA VAN HET NOK 2020

In de kattenbladen en op internet is een enorme hoeveelheid informatie over de genetica bij katten te vinden. Het probleem hierbij is echter dat het vaak moeilijk te begrijpen is wanneer men nog niet over een zekere basiskennis beschikt. Voor zover deze basisinformatie in geschreven vorm beschikbaar is valt het meestal niet mee om deze zich al lezend eigen te maken. Een mondelinge uitleg en de mogelijkheid om vragen te stellen of iets op een net andere manier nog eens uitgelegd te krijgen maakt het allemaal veel eenvoudiger. De door het NOK georganiseerde basiscursus kattengenetica biedt deze mondelinge uitleg en de mogelijkheid om vragen te stellen. U zult merken dat het daarna een stuk eenvoudiger is uw kennis met behulp van andere bronnen uit te bouwen.

De docenten van de cursus zijn George Voorhout en Geneviève Alidarso.

Op de eerste avond worden alle basisbegrippen (chromosomen en genen, mitose en meiose, recessief en dominant) besproken en wordt de vererving van de kleuren zwart en rood en alle daarvan afgeleide kleuren behandeld.
Op de tweede avond komen de agoeti, tabby, zilver en golden aan bod, plus de vererving ervan.
De derde avond worden de albinoreeks (volledig gekleurd, Siamese, Burmese en Tonkanese aftekening), Piebald spotting en wit behandeld en is er een korte bespreking van enkele erfelijke afwijkingen bij katten.
De vierde avond wordt besteed aan stamboom lezen en worden de verschillende foksystemen (met de voor- en nadelen van lijnteelt en inteelt) behandeld.

De cursus kost 125 Euro.
Deze kosten zijn voor de vier cursusavonden, inclusief materiaal; hand-out van de presentaties plus een werkboek met oefeningen.
Tevens koffie en/of thee inbegrepen

De cursusavonden zijn op 22 en 29 september en 6 en 13 oktober.
Tijden; 20.00 uur - 22.00 uur

Let op!, een nieuwe locatie!
Adres; Huis van Eemnes
           Noordersingel 4,
           3755 EZ EEMNES
           Tel; 035-531887

Inschrijven kan via het formulier (te vinden in het menu rechts)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Op zondag 16 februari 2020 is Dirk Raemdonck op de show van de BCF te Arendonk (België) geslaagd voor het praktijkexamen Perzen en Exotics. 

Op zondag 1 maart is Anne-Marie Mariën op de show van de NLKV geslaagd voor het praktijkexamen Maine Coon.

Op zondag 1 maart is Natasja Heutink eveneens op de show van de NLKV geslaagd voor het praktijkexamen Bengaal, Ocicat en Egyptische Mau

 

Allemaal van harte proficiat!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

IN MEMORIAM

LOUS WEIMAR

14-10-1947  -  26-10-2019

 

 

Vandaag, 29 oktober, bereikte ons het verdrietige bericht dat afgelopen zaterdag 26 oktober Lous Weimar is overleden op 72 jarige leeftijd. Lous was lid van het NOK sinds 1982. Ze was een bevlogen keurmeester met een grote passie voor katten. Ze heeft veel voor het NOK betekend, onder andere door haar bijdrage aan de seminars, de statuten, de standaarden en de vergaderingen. Ze was betrokken, trouw, hartelijk maar bovenal een lieve collega met veel kennis en ook de kunst om deze over te brengen aan leerlingen en fokkers. Menig leerling keurmeester heeft veel van haar geleerd. 

Een groot gemis, in het bijzonder voor haar man, kinderen, kleinkinderen en allen die haar dierbaar waren. Wij wensen alle nabestaanden heel veel sterkte. 

 

                                                                              *******                                       

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ons eerstvolgende seminar is op 23 november 2019. De rassen die deze dag centraal staan zijn de Ragdoll, de RagaMuffin, de Heilige Birmaan en de American Curl. Verder info vindt u bij SEMINARS /eerstvolgende seminar.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

De data voor GENETICACURSUS 2020 zijn inmiddels ook bekend!!

Vier dinsdagavonden, t.w. 24  en 31 maart, 7 en 14 april.

Meerdere info volgt.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Raymond Hovens is op de show van de NRKV op 22 september geslaagd voor het praktijkexamen Heilige Birmaan en Ragdoll!

Van harte proficiat Raymond!

 

 

De eerstvolgende gelegenheid om theorie-examen te doen is op zaterdag 11 januari 2020 in de Hilt te Eemnes, aanvang: 13.00 uur .

Gelieve minimaal vier weken van te voren aan te melden middels formulieren/aanmelden examen.